23 Temmuz 2012 Pazartesi

PİRİNÇ KEKİ (KORE)

PİRİNÇ KEKİ(KORE)
İki bardak pirinç unu
3/4 bardak kaynar su
tuz
şeker 
isteğe göre:
susam
kakao
pudra şekeri
hardal tozu
kırmızı biber
  Yapılışı:
 Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyin. Elle hamuru yoğurun, eğer hamur çok yaş ise pirinç unu ilave edebilirsiniz.Hamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin. Büyük Bir kapta su kaynatın. poşetten çıkardığınız hamuru 18-20 tane bezeye ayırın. Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs. tuzlu veya tatlı iç koyunuz.

İsterseniz içsiz de yapabilirsiniz. İçsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsiniz.

Bunları kaynayan suya koyun. Pişenler yüzecektir. Yüzene kadar 2-4 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün. Kekleri isteğe göre istediğiniz tozlara bulayın. Afiyet olsun.












Japon pirinci yapmak isteyenler için Gereçler:
2 bardak pirinc
2.5 bardak su
ic olarak:
1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
2 corba kasigi mayonez

Yapılışı:
Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.atesi sondurup pirincimizi 10 dk kadar dinlendirelim.Ton baligi ve mayonez karistirip icli kofte gibi bir avuc pismis pirincin icine yarim kasik koyup kapatalim. Istenirse onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra cok az tuz atilip yenilebilir.Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir.

Servis Önerileri:
Istenirse her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir.

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis olursa iyi olarak kabul edilir.Onigiri yaparken de tane tane dagilani degil de,sakiz gibi olani makbuldur.
Bir onigiriye sekil verme 15-20 saniye alir.1- Pirinci avuc icine yay 2- ici koy 3- kapat. Bir japon icin bu 15 saniye alir. 

herkese afiyet olsun ^_^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder